Gebr. van der Heiden
Zandwinning

Zandwinning bij “De Domelaar” in Markelo

Lees meer

Gebr. van der Heiden
Grondverzet Verhuur
Grondstoffen
Puin recyclen
Grond zeven

Grond- en bouwstoffen bestellen?

Wij verkopen primaire grondstoffen en secundaire bouwstoffen los gestort.

Historie en toekomst van Gebr. van der Heiden

Ons bedrijf is op de traditionele manier begonnen. Manus van der Heiden was een kleine ondernemer die een bedrijf startte. Puur om in zijn levensonderhoud te voorzien. Door hard werken en oog voor ‘de handel’ werd het eenmansbedrijf van Manus van der Heiden, de grootvader van de huidige directeuren, een grote en bloeiende onderneming.

Kort na de Tweede Wereldoorlog startte Manus zijn bedrijf. De naam was: H. van der Heiden en zonen. Die zonen waren Henk en Feep. Dochter Riek was verantwoordelijk voor de administratie. Haar “kantoor” was een slaapkamer in het ouderlijke huis. Standplaats van de jonge onderneming was Blaricum. Manus en zijn zonen verhandelden grond en er werden sloopwerkzaamheden verricht.

‘De Put van Manus’

Het terrein van de familie Van der Heiden lag op de grens van Blaricum en Huizen. Die plek stond bekend als ‘de Put van Manus’. Een typerende naam voor het zandgat waar in de jaren vijftig het afval werd gestort.

Het storten van het afval was een extra bedrijfstak geworden, maar de grondhandel en de sloopwerkzaamheden bleven de belangrijkste onderdelen van de onderneming. De klantenkring bestond uit wegenbouwers en bouwbedrijven.

Henk en Feep

Het bedrijf kwam in handen van de zonen Henk en Feep. In de jaren tachtig werd het bedrijf gesplitst. Henk ging zich specialiseren in transport en grondverzet, Feep ging verder in de recycling.

Henk van der Heiden leverde verschillende soorten grondstoffen voor de woning- en wegenbouw. Het bedrijf groeide in omvang en kennis voor de woning- en wegenbouw toen in 1997 de Loswal van de firma Slacht in Almere werd overgenomen.

Ruud en Jeroen van der Heiden, de zoons van Henk, namen eind 2000 de transport, het grondverzet en de zeefwerken over. De gebroeders van der Heiden wijzigden de bedrijfsvoering. Verschillende producten werden vanaf dat moment per ton, per kuub of vast in het werk gemeten aangeboden.

Lossen vanaf het schip

In de zomer van 2007 stopte Henk van der Heiden met de Loswal in Almere en namen de gebroeders Van der Heiden de Loswal over. Hun doel was om hiermee de op- en overslag van grondstoffen verder uit te breiden. Het bedrijf groeide en door de overname van het terrein van buurman Raab-Karcher heeft Gebr. van der Heiden aan ruimte en mogelijkheden gewonnen. In Almere lossen schepen hun lading zand van 700 tot 800 ton. Zo kan Gebr. van der Heiden aan de grote vraag van de klanten blijven voldoen.  Het bedrijf heeft 40 man personeel en is in het bezit van uitstekende faciliteiten. De bedrijfsterreinen in Eemnes, Almere en Nieuwegein zijn schoon en goed onderhouden en bieden voldoende mogelijkheden voor op- en overslag. Kortom: Gebroeders van der Heiden heeft een rijk verleden en is bovendien startklaar voor de toekomst.

Wij leveren primaire grondstoffen en secundaire bouwstoffen van hoge kwaliteit

Gebr. van der Heiden

Wij leveren verschillende primaire grondstoffen en secundaire bouwstoffen. Alle grondstoffen en bouwstoffen zijn ook in Big-bags te verkrijgen en leveren wij op locatie. Er is ook een mogelijkheid om uw grondstof af te halen in Eemnes of Almere.

iso9001 vca2015 SKG

Contact

Eemnes
Eemweg 31A
3755 LC Eemnes (route)

035 - 538 21 82
info@gebr-vdheiden.nl

Postadres
Postbus 51
1260 AB Blaricum

Vestigingen

Eemnes (route)
Eemweg 31A

Almere (route)
Hefbrugweg 103

Nieuwegein (route)
Vrijewade 30